Добропільський МЦЗ проводить он - лайн навчання.

  • 519

Це треба знати!

 

   03.08.2020р. профконсультант Добропільського міського центру зайнятості Дьоміна Марія провела інформаційний вебінар "Послуги служби зайнятості та сучасні підходи у їх наданні, у тому числі на період карантину".  До участі в онлайн - вебінарі долучились 10 осіб.

  Учасників інформували про права та обов’язки безробітних в умовах карантину, знайомили з тим, як визначити власні професійні можливості і скласти алгоритм пошуку роботи. Під час вебінару учасники мали можливість ознайомитись із правилами взаємодії безробітних осіб зі службою зайнятості у період карантину; порядком нарахування допомоги по безробіттю; роботою електронних сервісів державної служби зайнятості. Фахівчиня ознайомила слухачів з  актуальними вакансіями та роз’яснила, як саме здійснювати пошук роботи та як служба зайнятості сприяє у працевлаштуванні в період карантину.

  Ретельно розглянули  статтю 46 Закону України «Про зайнятість населення», де визначено, що вважається підходящою роботою для безробітного. Фахівець роз’яснила, у яких випадках виплата допомоги з безробіття скорочується або припиняється. Була надана  інформація про освітній портал державної служби зайнятості і порядок реєстрації електронного кабінету шукача роботи. Також учасники вебінару отримали роз'яснення щодо користування онлайн - платформами "Coursera", "Prometheus", Lingva skills  та Освітнім порталом служби зайнятості.

Слухачі  отримали вичерпні відповіді на свої запитання.