Коронавірус у цифрах

  • 436

      Фото без опису06 жовтня 2020 року  в Донецькій області зафіксовано 263 нових  випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 15 дітей.

     В Добропіллі з початку пандемії зареєстроровано 74 підтверджених випадків захворювання на COVID-19 та 78 ймовірних та підозрілих.

       Структура розподілу підтверджених випадків в Добропіллі за територіями

 

Кількість підтверджених випадків, осіб

м. Добропілля

43

м. Білицьке

11

м. Білозерське

16

смт. Новодонецьке

2

сел.. Водянське

2

Всього

74

       Найбільше підтверджених випадків зафіксовано у м. Добропілля – 43 осіб (або 58,1% від усіх захворілих), з них одужали 9 осіб, померли – 2, продовжують хворіти – 32.

     В Добропільському районі з початку епідемії зареєстровано 17 підтверджених випадків коронавірусної хвороби та 9 ймовірних.

      Кількість заражених зростає щодня. В період з 01 по 07 жовтня 2020 року виявлено 36 нових підтверджених випадків захворювання на COVID-19  на території Добропілля та 3 нових підтверджених випадки в Добропільському районі. 

         Фахівці Добропільської міськрайонної філії ДУ «ДОЛЦ МОЗ України» проводять санітарно-епідеміологічне розслідування кожного  підтвердженого або ймовірного випадку із з’ясуванням кола контактних осіб. Усі, хто близько контактував з особами, у яких діагностовано COVID-19 або підозру на нього, знаходяться на самоізоляції впродовж 14 днів з моменту останнього контакту з хворим.

       Самоізоляція – це, в першу чергу, утримання від контакту з іншими людьми для того, щоб зупинити поширення вірусу.

    Деякі люди мають безсимптомний перебіг хвороби, деякі - легкі симптоми, інші — тяжко хворіють. Це ускладнює встановлення справжньої кількості заражених та швидкості передачі вірусу від людини до людини.

     Будьте обачні! Кожен може захворіти, кожен може виявитися безсимптомним носієм і  передати хворобу іншим людям. Наразі наша єдина  зброя проти коронавірусної інфекції -  це дотримання  карантинних обмежень та протиепідемічних заходів.

     В разі виявлення симптомів COVID-19 найперше необхідно зателефонувати своєму сімейному лікарю та отримати кваліфіковану медичну консультацію.

    Пам’ятайте: нехтування засобами індивідуального захисту, соціальною дистанцією та іншими правилами, запровадженими МОЗ,   призводить до  підвищення захворюваності на COVID-19.

Завідувач відділення організації епідеміологічних досліджень

Добропільськоїх міськрайонної філії ДУ «ДОЛЦ МОЗ України»                                                              Л.Г. Севастьянова

Інші новини

Всі новини